PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseresznyéskert
Komáromi Jókai Színház. Író: Anton Pavlovics Csehov. Rendező: Martin Huba. Bemutató: április 15.
Ideák kergetése, emlékekből épített fellegvárak. A virágzó cseresznyefák látványa az álmodozás és képzelet szimbóluma, gyümölcse az enyészeté.

Erdő
Új Színház. Író: Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij. Rendező: Egon Savin. Bemutató: április 16.
Idősödő, de még vonzó nő még ha nevetségessé is válik, pénzzel szerez magának szerelmet. A nála szolgáló fiatalember a kinézettje, akit ugyan először a fiatal rokon lánynak szán, de aztán meggondolja magát.

Oscar
József Attila Színház. Író: Claude Magnier. Rendező: Háda János. Bemutató: április 16.
Bertrand Barnier, a gazdag párizsi szappangyáros élete egy hétköznapinak tűnő reggelen teljesen megváltozik. Otthona a követhetetlenül cikázó fekete táskák, elveszett ékszerek, elsikkasztott pénzkötegek, női fehérneműk özönében egy szempillantás alatt őrültekházává változik.

Országúton
Budapesti Kamaraszínház – Shure Stúdió. Zene: Bella Máté. Rendező: Almási-Tóth András. Bemutató: április 15.
Egyszerű kis történet a hallgatag erőművészről és a kissé habókos lányról s az őket körülvevő kérdésekről. Cirkusz egy részben: folyamatos életveszély, egész életen át tartó megfeszített munka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.