Rajt kulcsjátékosok nélkül

Munkatársunktól
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap megkezdi a közös munkát az április 17. és 23. közötti budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott. A keret tagjai a káposztásmegyeri Jégpalotában találkoznak, s a csapat már hétfőn, Zalaegerszegen lejátssza az első felkészülési mérkőzését. Erről a találkozóról az öt légiós (Szuper Levente, Vas János, Kóder Dániel, Szélig Viktor, Bartalis István), valamint az a hét fehérvári játékos, akiknek biztos a helyük a szűk keretben is (Tokaji Viktor, Horváth András, Sofron István, Vas Márton, Ladányi Balázs, Palkovics Krisztián, Kovács Csaba) még hiányozni fog.
– Sok munka vár ránk, és szeretném, ha azok, akiknek még nincs fix helyük, már a horvátok ellen bebizonyítanák, hogy lehet rájuk számítani. A zalaegerszegi meccs után több játékostól elköszönünk. A végleges keretről csak a további négy felkészülési mérkőzés után döntünk – beszélt ennek az okáról Ted Sator, a válogatott amerikai szövetségi kapitánya.
Ott lesz viszont már a csapatban Ladislav Sikorcin, aki ma teszi le az állampolgársági esküt. A Csíkszereda friss román bajnokaként, szlovák állampolgárságát kockára téve – kis közép-európai egyveleg.
A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) tegnap bejelentette, hogy a budapesti csoportból az ötödik helyezett esik majd ki a divízió II-be. Erre Japán visszalépése miatt volt szükség. Japánt nem fenyegeti szankció a távolmaradása miatt, jövőre is a nemzetközi másodosztályban szerepel majd.
Továbbra sem végleges a torna menetrendje. A magyar javaslat szerint megmaradna az öt játéknap, ám mindegyiken törölnék a három időpontból (12.30, 16.00, 19.30) az elsőt. Ha ezt elfogadná a vezérkar, akkor a magyar válogatott vasárnap (április 17.), hétfőn, pénteken és szombaton este lépne jégre, sorrendben Hollandia, a Koreai Köztársaság, Spanyolország, végül Olaszország ellen.
A magyar felkészülési program. Április 4.: Magyarország– Horvátország (Zalaegerszeg); április 8.: Magyarország–Szlovénia (Budapest/Jégpalota); április 9.: Magyarország–Szlovénia (Székesfehérvár); április 12.: Magyarország– Ukrajna (Jégpalota); április 13.: Magyarország–Ukrajna (Dunaújváros).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.