Rekordmélységbe merül a milliárdos

Hírösszefoglaló
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ óceánjainak legmélyebb pontjait szeretné felfedezni Richard Branson milliárdos angol üzletember, a Virgin Group alapítója azzal a repülőgéphez hasonlítható tengeralattjáróval, amelyet Kaliforniában mutatott be kedden – írta az AP. Az 5,5 méter hosszú, szénszálakkal megerősített, csak a pilóta szállítására alkalmas jármű akár 11 ezer méteres mélységbe is képes alámerülni és 24 órán keresztül tud a víz alatt maradni. Branson a mélytengeri merülésekre képes szerkezettel két év alatt öt alkalommal indul majd az óceánok fenekére. Az első küldetés célja idén a Föld legmélyebb pontja, a csendes-óceáni Marianna-árok. A tengeralattjáró második útján már maga Richard Branson kormányozza majd a szerkezetet az Atlanti-óceán legmélyebb részébe, a Puerto Ricó-i árokba. Az expedíciók költségvetése körülbelül 10 millió dollárra (kétmilliárd forintra) tehető. A milliárdos az emberiség utolsó nagy kihívásának nevezte az óceánok mélyének felfedezését, amelynek nagy része még ismeretlen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.