Romániai tolvajbandát számoltak fel

2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat-európai országokban kamionokat fosztogató bandát számoltak fel nemzetközi segítséggel a román nyomozó hatóságok. A rendőrség és ügyészség szervezett bűnözés elleni főosztályának munkatársai tegnap az erdélyi Máramaros és Temes megyében előzetes letartóztatásba helyeztek 21 embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy többek között franciaországi autópályák parkolóiban dézsmáltak meg nagy értékű kamionszállítmányokat. Az érintettek nevére korábban a bordeaux-i bíróság bocsátott ki európai elfogatóparancsot szervezett bűnbanda működtetése és folytatólagosan elkövetett, 62 rendbeli lopás miatt. A román hatóságok szerint az őrizetbe vett személyek – akiknél házkutatást is tartottak tegnap a nyomozók – tavaly január és az idén március között több mint hárommillió euró (800 millió forint) értékben loptak elektronikai felszereléseket, szeszes italt és kozmetikai cikkeket. A romániai bűnüldözési szervek a francia, osztrák, német és magyar nyomozó hatóságok segítségével léptek fel a bűnbanda ellen, a jelenlegi adatok szerint ugyanis a tolvajok ezekben az országokban is tevékenykedtek.
Egy nemzetközi embercsempész-hálózatot is sikerült felszámolniuk tegnap a román hatóságoknak. Az erdélyi Szászmedgyesen 19, Bukarestben pedig egy gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség. A nyomozók szerint az elfogottak több tucat – nem uniós – polgárnak állítottak ki hamis személyi okmányokat, majd átszállították őket Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába. Az embercsempészek főként afgán, pakisztáni és iráni menekülteket juttattak el Görögországon, Románián és Magyarországon át nyugati országokba. A román rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére is, hogy az embercsempészeket segítették-e az ország különféle átkelőhelyein szolgáló határrendészek és vámosok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.