Röviden

MN
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végleg letelepszik nálunk a Huawei
Fellegi Tamás magyar–kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosként mától több kínai városban folytat kormányzati szintű tárgyalásokat. Jó hír, hogy a tavaly téli tárgyalások betetőzéseként Kína egyik vezető telekommunikációs vállalata, a Huawei tegnap bejelentette, az eddig tesztjelleggel működő támogatóközpontjukat véglegesen hazánkban telepítik le. Fellegi Tamás azt mondta, megvizsgálják az együttműködés kiszélesítésének további lehetőségeit. (MN)

Bíróság előtt az áfahalasztás
A magyar áfatörvény egyes adó-visszaigénylési szabályait vizsgálja az Európai Bíróság az Európai Bizottság által indított eljárás alapján, tegnap volt az első tárgyalás. Brüsszel úgy véli: a magyar szabályozás nincs összhangban a hozzáadottérték-adó uniós rendszeréről szóló irányelvvel, mivel lehetővé teszi a cégek adó-visszaigénylési jogának többszöri elhalasztását. (MTI)

Marad az alapkamat
A márciusban megugrott infláció megerősítette a 6 százalékos jegybanki alapkamat tartására vonatkozó várakozásokat, a Reuters által megkérdezett elemzők mindegyike ezt a döntést várja a monetáris tanács hétfői ülésétől. Az idei év végére a többség, 14 elemző vár a jelenlegivel azonos, 6 százalékos alapkamatot, azt feltételezve, hogy a kormány végrehajtja reformjait. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.