Röviden

MN
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár nem rontott pártja népszerűségén
A Lázár János elleni támadások nem befolyásolták a pártpreferenciát, nem rontottak a kormánypárt helyzetén és nem javítottak az ellenzék pozícióján – derült ki a Századvég felméréséből. A Fidesz-frakcióvezető nemrég napvilágot látott, vitát kiváltó mondatai nem okoztak érdemi változást
a közhangulatban. (MN)

Nem jár a busz Esztergomban
Június végén megszünteti a helyi tömegközlekedést Esztergomban a Vértes Volán Zrt., mert az önkormányzat három éve nem fizet a szolgáltatásért. A tartozás eléri a 112 millió forintot. Németh Tamás, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, a problémát súlyosbítja az önkormányzatnál indult adósságrendezési eljárás, amelynek keretében a tartozást befogadták, de sem garancia, sem határidő nincs a fizetési kötelezettségre. (MTI)

Nem volt jogellenes adatlekérés
Bűncselekmény hiányában felmentette a Fővárosi Bíróság azt a hat embert, akiket jogellenes adatlekérés miatt hivatali visszaéléssel vádoltak egy, az UD-ügy mellékszálaként folyó büntetőeljárásban. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert az ellen az ügyészség fellebbezett. A bíróság megállapította: hiányzik a jogellenes előny, illetve hátrány okozásának a hivatali visszaélés megállapításához nélkülözhetetlen célzata, így a bűncselekmény elkövetése sem állapítható meg. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.