Röviden

MTI
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesz, ad, kap
Ludwig
A milliárdos befektető – aki lebontott volna egy régi belvárosi háztömböt, ha meg nem akadályozzák – 50 ezer forintot ajánlott fel a minapi, Budapest 100 lakóház-bemutató rendezvény támogatására. A program szervezői megköszönték a nagylelkű segítséget – és visszautasították.

Rabszolgaként tartotta áldozatát
Személyi szabadság megsértésével, zsarolással és lopással gyanúsít a szegedi rendőrkapitányság egy dóci férfit, aki a tanyáján csaknem egy hónapig fogva tartott egy másik férfit. A 41 éves gyanúsított arra kényszerítette áldozatát, hogy az erdőben több alkalommal fát vágjon, és a nyugdíját adja át neki. A sértett végül szerdán megszökött, s értesítette a rendőrséget. (MTI)

Nőtincsi postarablás
Kirabolták tegnap a nőtincsi postát, a rendőrség nagy erőkkel keresi a két elkövetőt. A tettesek fegyverrel kényszerítették a postahivatal alkalmazottját a pénz átadására. Az ismeretlen támadók egy ezüst színű Peugeot gépkocsival távoztak a helyszínről. (MTI)

Havazott a Kékesen
Két-három centiméter vastag hótakaró alakult ki tegnap délután az ország legmagasabb pontján, miután hózivatar zúdult a Mátrára. A 0 Celsius-fokos hőmérsékletben a hótakaró éjszaka is megmaradt, de mától felmelegedés várható. (MTI)

Ötszáz éves rováspálcát találtak
Európa-szerte ritka leletre, egy 453 éves rováspálcára bukkantak régészek nemrégiben Wittenberg belvárosában. A rováspálcákat a középkorban – amikor az emberek többsége még nem tudott olvasni – adóslevélként használták. Az adósságokat rovások formájában jegyezték fel a pálcára. Ezután a pálcát hosszában kettéhasították, egyik felét az adós, másikat pedig a hitelező kapta meg. Fizetésnapon aztán a feleket összehasonlítva rendezték a pénzügyeket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.