Röviden

MTI
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végső ostrom
Abidjan. Végső ostromot indítottak Elefántcsontparton Alassane Ouattara fegyveresei, és megtámadták azt a bunkert is, ahová Laurent Gbagbo és családja bemenekült. A volt elnök ugyanakkor továbbra sem ismeri el választási ellenfelének győzelmét. (MTI)

Bizottság vizsgálná Mubarak vagyonát
Kairó. Az Egyiptomot irányító legfelső katonai tanács tegnap egy bizottság felállítását rendelte el, amelynek ellenőriznie kell Hoszni Mubaraknak és családjának külföldi javairól szóló információk hitelességét, valamint intézkednie kell, hogy a volt egyiptomi elnök és hozzátartozói ne rendelkezhessenek vagyonuk felett. (MTI)

Németh Zsolt az arab átmenetről
Strasbourg. Az erőszakmentesség, a helyi felek közti politikai párbeszéd és a reformfolyamat hitelessége az a három alapelv, amelyet az EU minden esetben szem előtt tart az arab világban zajló eseményeknél – jelentette ki tegnap Németh Zsolt külügyi államtitkár Strasbourgban, ahol Catherine Ashton és a magyar elnökség képviseletében felszólalt az EP plenáris ülésén a jordániai, szíriai, illetve bahreini helyzetről folytatott vitákban. (MTI)

Amerikai hivatalok bénulhatnak meg
Washington. Leállhatnak az amerikai szövetségi kormányzat egyes intézményei, ha a Fehér Ház és a kongreszszus – amelyben a képviselőház vezetése a republikánusok kezén van – holnap estig nem tud megállapodni az érvényben lévő költségvetés csökkentéséről. Hasonlóra 15 éve, Bill Clinton és akkor teljes egészében republikánus ellenőrzés alatt álló törvényhozás szembenállása óta nem volt példa. (MTI)

Portugál segélykérés
Lisszabon. Portugáliának pénzügyi segítséget kell kérnie az EU-tól – közölte tegnap este Fernando Teixeira dos Santos pénzügyminiszter. Az Európai Bizottság szerint egyelőre nem kaptak hivatalos felkérést a portugál kormánytól. (S. T.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.