Röviden

MN
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előny a DVSC-nél
A labdarúgó Ligakupa döntőjének első mérkőzésén: DVSC–Paks 2-1, gólszerzők: Salami (14.), Yannick (41.), illetve Vári (23., 11-esből). A visszavágót jövő szerdán játsszák. (MTI)

Hat új szám a téli olimpián
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete hat új versenyszámmal bővítette a 2014-es szocsi téli játékok programját. A következő ötkarikás játékokon már lesz női síugrás, formációs műkorcsolya, férfi és női síakrobatikában félcső, sílövészetben vegyes csapat szám, szánkóban pedig csapatverseny. A hódeszkások és a síakrobaták slopestyle-számával, valamint az alpesi sízők csapatversenyével kapcsolatban nem hoztak döntést. (MN)

Két döntős hely
A berlini torna Európa-bajnokság tegnapi női selejtezőjéből Csillag Tünde a 8. helyen jutott be a talaj döntőjébe, Böczögő Dorina pedig a 19. helyen került be az egyéni összetett 24-es fináléjába. Csillag itt a harmadik számú tartalék. (MN)

Segít a város is
Szeged város önkormányzata támogatói szerződést kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel: a képviselő-testület döntése alapján a város 50 millió forinttal járul hozzá a Maty-éren rendezendő, augusztusi, olimpiai kvalifikációs világbajnokság lebonyolításához. (MTI)

Szávay kikapott Kuznyecovától
A 220 ezer dollár összdíjazású marbellai női tenisztorna második fordulójában a világranglista 44. helyén álló Szávay Ágnes (képünkön) 6:7 (2-7), 6:1, 6:2-re kikapott a rangsorban 14., a spanyolországi tornán másodikként kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovától. (MN)

Kazany is pályázik
Oroszország hivatalosan is bejelentkezett a 2015-ös vagy a 2017-es „vizes”-világbajnokság házigazdájának, és eszerint Kazany adna otthont az úszók, műúszók, műugrók, hosszútávúszók és vízilabdázók csúcstalálkozójának. A várható vetélytársak között – Szöul, Hongkong és Marrakesh mellett – Budapest is szerepel; a magyar főváros a 2017-es vb-ért indulhat harcba. A 2013-as vb-t Barcelona rendezi. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.