Röviden

MN
2011. 04. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyárbezárás
A szűkülő piacra hivatkozva bezárja debreceni üzemét a Debreceni Csoport Húsipari Kft. – jelentette be tegnap a cég. A gyártást a vállalatcsoport más hazai gyárai veszik át. Az elmúlt években a szlovák Penta-csoport megvette a Debrecen Hús Zrt.-t, a szolnoki Sole-Meat Kft.-t és a békéscsabai Csabahús Kft.-t, ezeket a Debreceni Csoport Húsipari Kft.-be integrálta. Így lett a magyarországi húsipari piac második legnagyobb szereplője. (D. Z.)

Visszafizette a pénzt az EMFESZ
Visszautalta a gázszolgáltató EMFESZ Kft. a pénzügyi elszámolás részeként kialakult túlfizetések összegét azoknak a fogyasztóknak, akiknek záró mérőállását a számukra ideiglenesen kijelölt szolgáltatóktól megkapta – közölte a társaság. A háztartások záró mérőállásait az ideiglenes ellátók adták meg az EMFESZ-nek. (D. L.)

Növekvő ipar
Februárban 0,9 százalékkal nőtt a hazai ipari termelés, ami éves szinten 14,3 százalékos bővülést jelent – közölte tegnap az előzetes adatokat a KSH. A szakértők szerint az ipari termelést az export húzza. (MTI)

Lakat a fiókokon
Az elmúlt napokban hét fiókot zárt be a CIB Bank – írta tegnap a Napi Gazdaság. Az Erste korábban 17 egység idei bezárását jelentette be, a K&H nyolc fiók megszüntetését tervezi. Az AXA és az UniCredit emelné fiókjainak számát. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.