Röviden

MTI
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orosz kézben a Budapest Film
A Budapest Film Kft.-t néhány éve felvásárló német anyacég, az A Company többségi tulajdonrésze egy orosz–ukrán médiamágnás, Alexander Rodnyanszkij érdekeltségébe került – adta hírül az A Company április 11-i közleményére hivatkozva a Hetedik csapás blog. A filmforgalmazó kft. többségi tulajdonosa eredetileg a Fővárosi Önkormányzat volt a Budapest Film Zrt.-n keresztül, majd a vezetőség egyre nagyobb tulajdonrészt szerzett benne, végül többségbe is került. Ezt követően értékesítették a menedzsment részét a német cégnek, amely most orosz kézbe jutott – emlékeztet a blog. (T. G.)

Pécs: játékok támogatás nélkül
Nem kapja meg a remélt húszmillió forintos önkormányzati támogatást a Pécsi Szabadtéri Játékok, ezzel veszélybe került a fesztivál megrendezése. A város nehéz anyagi helyzete miatt az idén mégsem tudja támogatni a kulturális eseménysorozatot, amelynek összköltségvetése 43 millió forint lenne. A két hónapos fesztivál június közepén indult volna negyven programmal. (MTI)

Vásáry és Érdi Dél-Angliában
A magyar zenei élet két generációjához tartozó zongoraművész, Vásáry Tamás és Érdi Tamás lép fel a Liszt-bicentenárium alkalmából vasárnap a dél-angliai Kent grófságban, helyi zenei társaság meghívottjaként a Hurstwood Farmon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.