Röviden

MN
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cohn-Bendit visszavonul
Párizs. „Nem akarok belebetegedni a politikába” – mondta a 66 éves német–francia politikus, az Európai Parlament zöld- frakciójának társelnöke. A pedofília gyanújába is került Daniel Cohn-Bendit a francia Libération napilapnak kijelentette, mindenkinek megvan a maga ideje; mandátumának 2014-es lejárta után nem töltene be semmilyen fontosabb politikai tisztséget. (K. E.)

Biztonsági felvétel a minszki tettesről
Minszk. Fehérorosz illetékesek szerint a biztonsági kamerák hétfői metrórobbantásról készült felvételein látható az eddig 13 halálos áldozattal járó terrorcselekmény elkövetője. A minszki egészségügyi minisztérium jelentései szerint további 161 sebesült szorul kórházi ápolásra. Alekszandr Lukasenko államfő szerint ellenzékiek állnak a merénylet mögött. Az állambiztonsági szerv információi alapján egy „zavart elméjű” tettes is lehet az elkövető, noha az öt gyanúsított közül ketten már beismerő vallomást tettek. (MN)

Újabb rongálás
Ungvár. Tegnap virradóra Ungvár belvárosában megrongálták Petőfi Sándor szobrát, az ismeretlen elkövetők lefűrészelték a szoboralak kardját. A kárpátaljai ua-reporter.com internetes hírportál beszámolója szerint az ungvári rendőrség vizsgálatot indított „a város jelképévé vált emlékmű” megrongálása ügyében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.