Röviden

MN
2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krutzler Eb-bronzai, Baranyai csúcsa
Krutzler Eszter mindkét fogásnemben és összetettben is harmadik lett a kazanyi súlyemelő Eb-n a női 69 kg-ban. A három bronzérmet az Oroszlányi VSE 2004-ben olimpiai ezüstérmes emelője 104 kilós szakítással, 127 kilós lökéssel, s így 231 kg-os összteljesítménnyel érdemelte ki két hazai versenyző, a háromszor is a dobogó tetejére álló Okszana Szlivenko (120, 145, 265) és Tatjana Matvejeva (110, 141, 251) mögött. A férfi 85 kg-ban Baranyai János szakításban 160-kg-mal 8., lökésben 201 kg-os országos csúccsal 4., összetettben 361 kg-mal 5. lett. (MN)

Kaposvári előny a döntőben
A Kaposvár tegnap hazai pályán 3-1-re nyert a Kecskemét ellen a férfi röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzésén. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása így 1-0 a Kaposvár javára. (MTI)

Egri diadal
Az alapszakaszelső Eger hazai medencében, felettébb gólszegény meccsen 4-3-ra legyőzte a negyedikként zárt Honvédot a férfi vízilabda ob I legjobb négy csapatot felvonultató rájátszásának tegnap esti nyitómérkőzésén. (MTI)

Vettel formában Sanghajban is
Az idény első két versenyén diadalmaskodó címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) volt a leggyorsabb a Forma–1-es autós gyorsasági-vb harmadik futama, a Kínai Nagydíj tegnapi szabadedzésein. Sanghajban a német pilóta mögött a McLaren két brit pilótája végzett, Lewis Hamilton érte el a második, Jenson Button a harmadik legjobb köridőt. (MN)

Hazai sikerek
A férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjében, a 3. mérkőzéseken: Körmend–Kecskemét 71-65, Atomerőmű–ZTE 97-68, Albacomp–Falco 82-69. A három győzelemig tartó párharcokban a Körmend, az Atomerőmű és az Albacomp 2-1-re vezet. A női NB I-ben, a 3. helyért, 2. mérkőzés: Szeged–ZTE 88-71, a két győzelemig tartó párharc állása 1-1. Az utolsó találkozót hétfőn rendezik Zalaegerszegen. (MTI)

Federer kikapott
A korábbi világelső svájci Roger Federer meglepetésre kikapott 6:4, 6:4-re az osztrák Jürgen Melzertől a 2,75 millió euró összdíjazású, salak pályás monte-carlói férfi tenisztorna negyeddöntőjében. (MTI)

A 14. és a 4. helyen
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Jordán-ralin az abszolút sorrendben a 14., kategóriájában, az SWRC-ben a 4. az idei vb negyedik állomásának tegnapi versenynapja után. Vezet a francia Sébastien Ogier. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.