Röviden

2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új vezető az agrártárcánál
Körösi Levente lett a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) biodiverzitás és génmegőrzési főosztályának helyettes vezetője. A szaktárca közlése szerint az eddigi főosztályvezető-helyettes, Rodics Katalin áthelyezése nincs összefüggésben az Országos Magyar Vadászati Védegylet levelével, amelyben a tárca vezetőjénél felvetették egyes fajok védettségi státusának felülvizsgálatát. A VM hangsúlyozta: a vadászati törvény változtatásához komoly szakmai munka és számos egyeztetés szükséges. Az uniós kötelezettségek miatt egy ilyen átalakításnál az Európai Unió irányelveivel összhangban történhetnek módosítások. Az egyeztetéseknél minden mérvadó szakmai és civil szervezet, valamint vadászati szakmai intézmény véleményét is kikéri a tárca. (MTI)

Föld napja a Móra-parkban
Családi és gyermekprogramok a Föld napján a Móra-parkban – egész napos rendezvénnyel ünnepel ebből az alkalomból Csongrád megye önkormányzata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. ma Szegeden.
A programsorozat, amelynek a Móra Ferenc Múzeum előtti terület és maga a múzeum ad otthont, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közösen szervezett megyezöld napok 2011 zárórendezvénye is. A Föld napjára egész Csongrád megyéből várják az óvodás és iskolás gyerekeket, valamint családokat, nekik reggel fél tíztől egészen este nyolc óráig kínálnak színes programokat. (H. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.