Röviden

MTI
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt az evahatáridő!
Az egyszerűsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak holnapig, április 12-ig kell befizetniük az első negyedév utáni adóelőleget, bevételük 30 százalékát. Tavaly az evakörbe tartozó vállalkozások 181,9 milliárd forint evát fizettek be az adóhivatalnak, ami gyakorlatilag megegyezik a tervezett előirányzattal, és 7,2 százalékkal meghaladta a 2009. évi befizetést. (MTI)

Tovább gyengélkedik a kínai export?
Kína külkereskedelme márciusban visszatért a többlethez, de ez szokatlanul csekély, mindössze 140 millió dolláros volt. Ezzel együtt az első negyedévben a kereskedelmi mérleg összesen 1,02 milliárd dolláros hiányt mutatott Kína oldalán. (MTI)

Az atomstop miatt nem fizetnek
A nagy német energiaszolgáltató vállalatok leállították befizetéseiket a megújuló energiaforrások fejlesztésének támogatására létrehozott alapba. A vállalatok azzal indokolták lépésüket, hogy befizetéseiket az atomerőművek üzemidejének 2010-ben kialkudott meghosszabbításához köti az erről szóló szerződés. A kormány atomenergetikai moratóriuma pedig az üzemidő- meghosszabbítás érvényét június közepéig hatályon kívül helyezte. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.