Röviden

MN
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előrelépés
Gyurkovics Ferenc összetettben kilencedik lett a 105 kilósok kategóriájában az oroszországi súlyemelő Európa-bajnokságon. Az eltiltása után újra versenyző sportoló szakításban és lökésben is csak a kezdőfogást tudta teljesíteni (175, illetve 201 kg), előbbivel így is ötödik lett. A másik három magyar induló közül összetettben Nagy Nikoletta (63 kg) ötödik, Krutzler Eszter (69 kg) harmadik, Baranyai János pedig szintén ötödik lett, ami egyértelműen előrelépés az elmúlt évekhez képest. (MN)

Bácsi feljebb is
A két hete zárult Európa-bajnokságon 74 kg-ban ezüstérmes Bácsi Péter egy kategóriával feljebb, 84 kg-ban indult és nyert a kötöttfogású birkózók szombati országos bajnokságán. Az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán ugyanitt kiesett. A szintén Eb-második Lőrincz Tamás nem indult, a bronzérmes Deák Bárdos Mihály pedig könnyedén lett első. A bajnokok, 55 kg: Borsos Dávid (KNSE), 60 kg: Gérnyi Dávid (Kőbánya SC), 66 kg: Korpási Bálint (BVSC-DEGA), 74 kg: Szabó Martin (Szigetszentmiklós), 84 kg: Bácsi Péter (FTC), 96 kg: Németh Iván (FTC), 120 kg: Deák Bárdos Mihály (Diósgyőr). (MTI)

Bajnoki eredmények
Kézilabda: nők, a 9–12. helyért: Siófok–Szekszárd 26-21, az 5–8. helyért: Békéscsaba– Veszprém 28-23. Vízilabda, férfiak, az 1–4. helyért: Szeged–Vasas 7-7, a 9–13. helyért: ASI–OSC 10-10, UTE– BVSC 7-15, az 5–8. helyért: FTC– PVSK 9-6; nők, a döntőben: Dunaújváros–Szentes 10-7, az állás 2-1 a Dunaújváros javára.

Marosi nyert
Marosi Ádám győzött az öttusázók Világkupa-sorozatának második versenyén, az olaszországi Sassariban. Demeter Bence 18., Németh Róbert pedig 34. lett. (MTI)

Élen a PSV
Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, csapata, a PSV Eindhoven 2-0-ra nyert a Heracles Almelo otthonában a holland labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Az eindhoveni alakulat ezzel átvette a vezetést a tabellán, az eddig éllovas Twente ugyanis csak döntetlent játszott. Az első PSV-gólt szerző Dzsudzsák idénybeli 16. találatát jegyezte, s ezzel negyedik a góllövőlistán. (MTI)

Remek kezdet
Overdose, a magyar csodaló megnyerte idei első versenyét Hoppegartenben. Sőt, több mint három másodperccel megjavította a pályacsúcsot, ami alapján biztató a formája a folytatásra nézve. (MN)

Totó
A 15. heti, 2. fordulós helyes tippek: 2, X, 2, X, 1, 1, 2, 1, 1, X, X, 1, X, később. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.