Röviden

MTI
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvetíti a közmédia a boldoggá avatást
A magyar közmédia egyenes adásban közvetíti II. János Pál pápa május 1-jei boldoggá avatását, és többtucatnyi műsor kapcsolódik majd az eseményhez. Április 30-án Velünk élt címmel sugároznak a Magyar Televízió 1-es csatornáján összeállítást II. János Pál pápa magyarországi látogatásairól. A Duna Televízióban a II. János Pál pápa – Félelem nélkül című film vezeti fel a szertartás közvetítését május 1-jén, majd a szertartás után az Élő egyház című műsorban foglalkoznak a pápa tevékenységével. (MTI)

Kínai részvétel
A MÁV korszerűsítését célzó, hosszú távú megállapodást írt alá Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója Pekingben. A Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kíséretében lévő szakember kifejtette, a China Railway Construction Corporation vezetőjével aláírt megállapodás értelmében a világ egyik legnagyobb építőipari vállalkozása tervezési, építési kapacitásával, illetve mozdonyok és egyéb berendezések szállításával vesz részt a magyar vasúti rendszer felújításában. (MTI)

Cseh megállapodás
Megállapodott a kormány átalakításáról és a reformok folytatásáról a három cseh koalíciós párt. A belügyi és a közlekedési miniszterek távoznak, de Petr Necas kormányfő szerint júniusban újabb változások várhatók. Václav Klaus államfő már holnap szeretné jóváhagyni a személycseréket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.