Röviden

MN
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrongált szobor
Nyomozást indított a román rendőrség, miután ismeretlen tettesek leloptak az 1890-ben felavatott, majd 2004-ben újraállított aradi szabadságszobor alakjairól egy diadémot és egy tőrt. Bognár Levente, a Maros-parti város alpolgármestere szerint vissza kellene szerelni a Megbékélés parkjában a korábban meghibásodott térfigyelő kamerát. (R. Sz.)

Szerb tiltakozás
Félszázezer ellenzéki vonult ki szombaton Belgrád központjában a jobboldali Szerb Haladó Párt vezetésével kierőszakolni az előre hozott választásokat. Tomiszlav Nikolics, az alakuló ellenzéki tömörülés vezetője éhségsztrájkot jelentett be. A Borisz Tadics államfő (képünkön) vezette Demokrata Párt jelezte, elutasítja a politikai harcnak ezt a módját. (S. I.)

Örökölhető nyugdíj?
Örökölhetővé kell tenni az állami nyugdíjat – mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára az MR1-Kossuth rádiónak. Szerinte a magánnyugdíjpénztárakban az egyéni számla és az örökölhetőség volt igazán vonzó, ezeket át kell ültetni az állami rendszerbe. 2012-től a személyes számlák alapján mindenki ki tudja majd számolni, mennyi nyugdíjra jogosult. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.