Röviden

MTI
2011. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illetékmentesség a károsultaknak
Teljes illetékmentességet kapnak a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjai, függetlenül attól, hogy új vagy használt lakást vásárolnak az állami kártalanítás során – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Devecser honlapján. Közben újraindult a devecseri házak bontási törmelékének beszállítása az ajkai timföldgyár VII-es tározójába; a mezőgazdasági területekről összegyűjtött vörösiszap szállítása ma folytatódik a katasztrófával érintett településeken. (MTI)

Leszázalékolás: kétszáz vizsgálat
Eddig kétszáz esetben indított vizsgálatot a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal olyan személyek ügyében, akik vélhetőleg pénzért befolyásolták a leszázalékolási eljárásokat. A vizsgálatokra azután került sor, hogy több orvosról kiderült, pénzért adott leszázalékolásra alkalmas diagnózist. A kormány célul tűzte ki, hogy legalább százezer embert vezessen vissza a munkaerőpiacra. A Brüsszelnek elküldött konvergenciaprogram alapján a rokkantnyugdíjazás felülvizsgálata még idén 12 milliárd forinttal segítheti a költségvetést. Jövőre 88, utána pedig 117 milliárd lesz a megtakarítás. (Hír TV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.