Röviden

MTI
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Védjegy a kaposvári élelmiszereknek
Védjegyet alapít a helyben gyártott élelmiszerek számára a kaposvári önkormányzat – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyen az Új Széchenyi-terv kiírására benyújtandó pályázatot ismertették. A helyi élelmiszerek védelmére és gyarapítására önálló üzletet alakítanának ki, s védjeggyel óvnák, illetve ösztönöznék a termelést, az élelmiszer-feldolgozást és a fogyasztást, ami automatikusan növelné a foglalkoztatottságot. A védjegy alkalmazásával egyúttal garantálnák a városhoz köthető termékek – tej, méz, hús stb. – kiváló minőségét. (MTI)

Bíznak bennünk a németek
Növelni szeretnék beruházásaikat a magyarországi német vállalkozások, mert csökkent az adóterhek miatti elégedetlenség, s a munkaerő-piaci helyzetet is kedvezőnek ítélik, akárcsak az exportkilátásokat – jelentette ki Vahl Tamás, a Német–Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Dirk Wölfer, a kamara kommunikációs vezetője szerint a német vállalkozók saját helyzetük és az ország gazdaságának javulására egyaránt számítanak, s megjegyezte, az egymillió új állásból sokat a német cégek hoznak majd létre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.