Röviden

MN
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újjáépítik a sümegi várat
A sümegi vár 822 millió forintos felújítására a helyi önkormányzat 682 millió forint támogatást nyert az Európai Uniótól. A vár díszkivilágítása a beruházás részeként több mint 60 millió forintból már elkészült, ezzel a műemlék a budai Váréhoz hasonló, tíz kilométerről is látható megvilágítást kapott. A felújítás hétezer négyzetméternyi területet érint. (A. A.)

Mapplethorpe fotója történelmet írt
Történelmet írt Robert Mapplethorpe amerikai fotográfus 1987-es, Flag című munkája:
a felvételért a napokban 28,8 millió forintnak megfelelő dollárt fizettek, ezzel ez a legdrágább fotó, amely valaha liciten elkelt a Sotheby’s aukciós háznál. A Sotheby’s péntek esti aukcióján az amerikai fotóművészet kiváló darabjai kerültek kalapács alá, az összbevétel 327,24 millió forintnak megfelelő dollár volt. (P. Sz. E.)

Elhunyt Sidney Lumet
Életének 86. évében szombaton manhattani otthonában rákbetegségben elhunyt Sidney Lumet amerikai filmrendező. A Henry Fonda főszereplésével készült, 12 dühös ember című drámával elnyerte a berlini filmfesztivál díját, az Arany Medvét, s elnyerte a legjobb rendezőnek járó Golden Globe-díjat is. 2005-ben életműdíjat adományozott neki az Amerikai Filmakadémia. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.