Röviden

MN
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aláírt támogatás
A hírt már korábban közöltük, de hivatalosan tegnap jött létre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Sportintézet és az MLSZ között az a háromoldalú megállapodás, amely révén 2,2 milliárd forintos állami támogatást kap a labdarúgás utánpótlás-nevelése: 1,8 milliárd forinton öt akadémia, továbbá nyolc-nyolc élvonalbeli és másodosztályú klub utánpótlásműhelye osztozik, 400 millió pedig az újrainduló Bozsik-programra jut. (MN)

Orbán és Blatter
A FIFA és az EU közötti ellentétekről – például az ifjúsági korú játékosok szerződtetéseiről és a saját nevelésű futballisták szerepeltetéséről – tárgyalt tegnap Zürichben Orbán Viktor, az EU soros elnöki tisztét ellátó Magyarország miniszterelnöke és meghívója, Joseph Blatter, a FIFA elnöke. (MTI)

Fizetnek a derbiért
Az MLSZ fegyelmi bizottsága tegnap a Ferencvárost mint viszszaesőt 500 ezer, az Újpestet pedig 100 ezer forintra büntette a két csapat pénteki futballrangadóján történt rendzavarások kapcsán. (MTI)

Szávay, a villám
Szávay Ágnes bejutott a nyolcaddöntőbe a 220 ezer dolláros marbellai salak pályás tenisztornán, miután tegnap 58 perc alatt 6:1, 6:1-re verte a svéd Johanna Larssont. (MTI)

Overdose rajtja
A németországi Hoppegartenben, tavalyi rehabilitációja színhelyén futja idei első versenyét április 17-én Overdose, a magyar csodaló. (MTI)

B minta kontra hazugságvizsgálat
Ungvári Attila B mintájának bécsi elemzése is pozitív eredménynyel zárult – tájékoztatott tegnap a Magyar Judo Szövetség. Egyben azt is jelezte, hogy a versenyző – valamint szintén cselgáncsozó testvére, Miklós, és edzője, Bíró Tamás is – hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, és az az ártatlanságát mutatja, ezért feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen. Ungvárinak a januári bakui Világkupa és a februári Hungária Kupa után adott mintájában is találtak doppingszert. A fegyelmi eljárást a nemzetközi szövetség folytatja majd le. (MTI)

Schalke-pontok
A szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt pénteki St. Pauli– Schalke német labdarúgó-bajnoki mérkőzés három pontját a pályán elért 2-0-lal a vendégcsapat kapta meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.