Röviden

MN
2011. 04. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméti parádé
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén: Kecskemét–ZTE 5-1, a gólokat Litsingi, Foxi (2-2), Tököli, illetve Kamber szerezték. (MN)

Nem döntöttek
Az eredeti tervtől eltérően tegnap nem nevezték ki a Debrecen labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét. Ma azonban várhatóan fény derül arra, hogy ki váltja a szombaton lemondott Zdenek Scasnyt. A befutó Urbányi István vagy Kondás Elemér lehet. (MN)

Alaposan emeltek
Minden eddiginél több pénzt, 1,1 millió fontot (jelenlegi árfolyamon 336 millió forint) kap az idei wimbledoni teniszbajnokság férfi és női egyéni győztese. Ez tízszázalékos növekedés a tavalyihoz képest, amikor először lépte át a bűvös egymillió fontos határt a pénzdíj. (MTI)

Itthon kezdenek
Otthon kezdi a női kézilabda KEK döntőjét az FTC-Rail Cargo Hungaria: a tegnapi bécsi sorsolás eredményeként a csapat május 7-én vagy 8-án fogadja a Mar Alicantét, míg a spanyolországi visszavágót egy héttel később rendezik. Az még nem dőlt el, hogy a hazai összecsapást hol játsszák. (MN)

Londoni látogatás
Bő egy évvel a londoni ötkarikás játékok előtt a Magyar Olimpiai Bizottság küldöttsége Borkai Zsolt elnök (képünkön) vezetésével tegnap a brit fővárosba utazott, ahol a rendező LOCOG vezetőivel kétoldalú tárgyalásokat folytat a magyar csapat sikeres részvételének biztosításáért. A küldöttség felkeresi a már befejezett és a készülőfélben lévő sportlétesítményeket, így az Olimpiai parkot (többek között az atlétika, az úszás és a vízilabda eseményeinek a színhelyét), az olimpiai falut, a kajak-kenu pályát, valamint a North Greenwich Arenát, amely a tornaversenyeknek és a kosárlabdadöntőknek ad otthont. (MN)

Főiskola és élsport
A KJF élsportolói címmel interjúkötetet jelentetett meg a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán végzett, ismert sportolókról Zana Anita, a tanintézmény közelmúltbeli hallgatója, kommunikációs szakember. Az igényesen szerkesztett könyvben többek között Siti Beáta BL-győztes kézilabdázó, Hoffmann Nóra jégtáncos és idősebb Ocskay Gábor, a fehérvári jégkorong első embere mesél élsportról, tanulásról. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.