Röviden

Győr Ágnes
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közízlés
A saját ügyében vizsgálatot végző dunaújvárosi rendőrség megállapította: egyik járőrautója nem szabálytalanul, de a közízlést sértő módon várakozott egy parkosított területen. Kérdés, melyik sérti jobban a közízlést: füvön parkolni, vagy ilyeneket megállapítani?

Lakásán támadták meg a plébánost
Otthonában támadták meg tegnap hajnalban ismeretlenek a Somogy megyei Mesztegnyő plébánosát. A rendőrség szerint haszonszerzés céljából törtek be a paplakba, és bántalmazták a férfit, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A mesztegnyői egyházközség tavaly 18 millió forintot nyert pályázaton a templom felújítására, de a pénzt még nem használták fel. A tettesek azt gondolhatták, hogy a plébános a paplakban őrzi a pénzt – mondta lapunknak Balás Béla kaposvári megyés püspök. A rendőrség nyomoz. (G. J. A.)

Eljárás a kizuhant beteg ügyében
Nyomozást indított a XXII. kerületi rendőrkapitányság azután, hogy a fővárosi Reménysugár Habilitációs Intézet első emeleti ablakából hétfőn kiesett egy autista nő – tájékoztatta tegnap lapunkat a hatóság. Az eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indult ismeretlen tettes ellen. (Gy. Á.)

Pályára állt a Szojuz
Két orosz és egy amerikai asztronautával a fedélzetén elindult tegnap hajnalban Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) a Szojuz TMA–21 űrhajó. A Szojuz a tervnek megfelelően, közép-európai idő szerint 0 óra 18 perckor emelkedett fel a kazahsztáni orosz űrközpontból, majd Szamokutyajev parancsnok jelentette, hogy az űrhajó Föld körüli pályára állt. (MTI)

Csepeli gázmérgezés
Súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedett tegnap hajnalban három ember egy csepeli lakásban. A tűzoltók az egyikükre már eszméletlen állapotban találtak rá. Mindhármukat kórházba szállították a mentők, majd a tűzoltók átszellőztették az ingatlant és kikapcsolták a kazánt. (MTI)

Kilencvenkét évesen futott maratont
Guinness-rekorder lett egy amerikai asszony, aki 92 évesen futotta végig a honolului maratont. Gladys Burrill 9 óra 53 perc alatt tette meg a 42 kilométeres távot, és elmondása szerint nem a világcsúcsért indult a futáson. A korábbi rekorder egy kilencvenesztendős skót matróna volt, aki a távot 2002-ben Londonban tette meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.