Röviden

MN
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új weblap az államfőnek
Négy és fél millió forintból készült el a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) új weboldala, amelyre az adatokat 750 ezer forintért vitték fel – derül ki a KEH gazdálkodására vonatkozó adatokból. A Hírszerző hónapok óta próbálta kikérni a közérdekű információt a szervezettől, amelynek egyébként negyedévente tájékoztatnia kellene a közvéleményt. A hivatal a Sándor-palota üzemeltetésére évente 40 milliót áldoz, a jelenlegi és a három volt államfőnek havonta fejenként 1,6 milliót utal, az 54 fős apparátusra havonta 27 és 40 millió között költ. (MN)

Navracsics a korrupció ellen
A magyar kormány elkötelezett a korrupció elleni harcban – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Öntisztulás című korrupcióellenes konferencián. A rendezvényen kijelentette, hogy az öntisztulást mindenkinek saját magán kell kezdenie. Kijelentette, hogy az Állami Számvevőszékkel hamarosan megállapodnak egy olyan együttműködésben, amely részeként rendszeresen tapasztalatokat cserélnek majd arról, miképpen lehet még hatékonyabban fellépni a korrupció ellen. (MTI)

Soltész szigorítana
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium május 15-én, a családok nemzetközi napján tartja meg az április 2-án megrendezett, Családünnep Európával elnevezésű fesztivál bombariadó miatt félbeszakadt esti koncertjeit a Millenárison – jelentette be Soltész Miklós államtitkár. A tárca egyébként a Btk. szigorítását a közveszéllyel fenyegetés alapesetében 0–2 évről 0–3 évig terjedő büntetésre emelné. (MTI)

Elnök nélkül a Fővárosi Bíróság
Továbbra sincs elnöke a Fővárosi Bíróságnak, miután az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) tegnapi ülésén egyik pályázó sem kapta meg a kinevezéséhez szükséges támogatást – közölte a testület szóvivője. Szűcs Péter elmondta, hogy a Gatter László 2010. december 31-i távozásával megüresedett elnöki posztra három pályázó jelentkezett; az elnökhelyettesi tisztségre szintén, ám utóbbiak közül az egyik jelentkező visszalépett. Az öt fő közül egyik sem kapta meg a kinevezéséhez szükséges 50 százalék plusz egy voksot a titkos szavazáson. (MTI)

Bizottság előtt egy hackertámadás
A Parlament nemzetbiztonsági bizottsága kormánypárti indítványra keddi ülésén napirendre vette a Magyar Hírlap honlapja elleni hackertámadást is. A Magyar Hírlap internetes oldalát március 20-án támadták meg valószínűleg román nacionalista hackerek. Az Index szerint a támadás mögött a Romanian National Security nevű csoport áll, amely korábban az olasz RAI, a La Stampa, a Corriere della Sera és a francia Le Monde internetes oldalát is megtámadta. A nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzott, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal az ügyben semmilyen felkérést nem kapott. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.