Röviden

MTI
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hokisbravúr
A vasárnap kezdődő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott szombaton 5-1-re legyőzte a világ élvonalába tartozó szlovén együttest Székesfehérváron. Ezután négy játékossal szűkült a válogatott kerete, kikerült a kapus Rajna Miklós, valamint Tóth Adrián, Kiss Ákos és Azari Zsolt. A budapesti vb-re csapatonként 22 játékos nevezhető, a magyar keret pillanatnyilag 25 fős. (MTI)

Bajnoki finálék
A címvédő Pécs hazai pályán 82-76-ra legyőzte a Sopront szombaton a női kosárlabda NB I döntőjében, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első mérkőzésén. Az 5. helyért, 1. mérkőzés: Győr– Nanette-FTC 83-52. A BSE hazai pályán 3-0-ra nyert a Vasas ellen a női röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzésén. A finálé az egyik fél harmadik sikeréig tart. (MTI)

Rájátszás előtt
Lezárult a férfi vízilabda ob I alapszakasza. A folytatásban a négyes felsőház tagjai körmérkőzést játszanak, s a hat forduló alapján alakul ki a playoff végső sorrendje. A rájátszásba az alapszakaszban megszerzett összes pontot magukkal viszik a csapatok, így az Eger 68, a Szeged és a Vasas 61, a Honvéd pedig 58 ponttal rajtol. A rájátszás után az első és a második helyezett játszik a bajnoki címért, amely két mérkőzésen dől el. (MTI)

Sidi az élen
Sidi Péter megnyerte a férfi légpuskások viadalát a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny szombati nyitónapján. Tegnap Karmacsi Ildikó kiváló teljesítménynyel az ötödik helyen végzett a női légpuskások között, ám így sem sikerült olimpiai kvalifikációt szereznie. (MTI)

Szávayék feladták
A Szávay Ágnes, Dinara Szafina duó az első szettben, az ellenfél 3:2-es vezetésénél – valószínűleg Szafina sérülése miatt – feladta elődöntőjét a 220 ezer dollár összdíjazású, salakpályás marbellai tenisztorna páros versenyében. (MTI)

Másodvonal
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának listavezetője, a Nyíregyháza 2-1-re kikapott Békéscsabán, a második Diósgyőr pedig a DVSC-DEAC vendégeként 2-0-ra győzött, így beérte riválisát. Nyugaton a Pécs újabb vereséget szenvedett, ezúttal hazai pályán, 1-0-ra a BKV Előrétől, a Gyirmót viszont
3-1-re nyert a Honvéd-MFA otthonában, míg a Videoton-Puskás Akadémia 3-0-ra Barcson. (MTI)

Totóeredmények
A heti totó helyes tipposzlopa: 1, 1, X, 1, X, 2, 1, 1, 1, 2, 1, 1, 2, Fiorentina–Milan pluszmérkőzés lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.