Röviden

MN
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bankadót vezet be Szlovákia is
Szlovákia legkorábban 2013-ban vezetheti be a bankadót a pénzügyminiszter szerint. Ivan Miklos az osztrák Die Presse című konzervatív napilapnak elmondta, hogy a bankadó bevezetésére vonatkozó elképzeléseket szeretnék minél jobban összehangolni az Európai Unióval. Ugyanakkor utalt arra, hogy uniós szinten igen lassan halad az adóharmonizáció. A befolyó bankadóból egy tartalékalapot képeznének a bankoknak. (MTI)

Boldoggá avatás
Három napot (április 30.–május 2.) ölel fel II. János Pál május elsejei boldoggá avatásának ünnepsége – közölte tegnap Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke a szentszéki sajtóközpontban. Az egyéni és csoportos zarándokok bejelentkezését a programot és részletes információkat tartalmazó www.jpiibeatus.org honlapon várják. Az MTI értesülései szerint Magyarországot magas szintű delegáció képviseli Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.