Röviden

MN
2011. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten is drágulhat a benzin
Ismét emelkedhet a benzin ára szerdán – írta a Portfolio.hu. Hiába erősödik ugyanis a forint árfolyama, az északi-tengeri Brent könnyűolaj szabadpiaci ára a hét végén 126,65 dolláron – 2008 nyara óta a legmagasabban – zárt. Eközben az MTI szerint az Európai Bizottságnál úgy látják, emelni kell a dízel üzemanyag adóját. A héten előterjesztendő javaslatot többen is ellenzik az EU gazdasági és pénzügyminiszterei közül. (MN)

Az izlandiak nem akarnak fizetni
Izlandon a szombaton megrendezett második népszavazás is elutasította (60 százalékos arányban), hogy az ország ötmilliárd dollárt fizessen Nagy-Britanniának és Hollandiának egy izlandi bank összeomlása okozta károkat megtérítendő. Az ügy következő állomása az Izland és az Európai Unió együttműködésére felügyelő testület, az EFTA Felügyelő Hatóságának (ESA) bírósága lesz. (MTI)

Csillagos ötös Berkinek Berlinben
Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon. Hídvégi Vid ugyanezen a szeren a negyedik helyen végzett. Berki, a szer tavalyi világbajnoka 15,625 pontot kapott gyakorlatára, amivel magabiztos diadalt aratott. A 26 éves magyar versenyző ötödik alkalommal lett Európa-bajnok.
Részletek a Sport7fő IV. oldalán

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.