Röviden

MN
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik Mellár
Nem hosszabbította meg Mellár Tamás szerződését a Századvég Gazdaságkutató Intézet. Sajtóinformációk szerint döntően a közgazdász kormánykritikái vezettek távozásához. A hivatalos indoklás szerint lejárt a megbízatása, ezért kell mennie. Mellár korábban kiállt Sólyom László mellett, bírálta az adócsökkentést és a nyugdíjlépéseket. (Index)

Sukoró-ügy: hiányzó tanúk
Egyik beidézett tanú sem jelent meg a Fejér Megyei Bíróságon, ahol tegnap azt a polgári pert folytatták, amelyet az állam indított a Joav Blum nevével fémjelzett sukorói telekcsere semmisségének kimondásáért. Az alperes szerződéskötéskor eljáró ügyvédjei Bárd Károly és Varga Bálint betegség miatt hiányoztak, Baranyi Imréről, a telekcseréről döntő Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács egykori tagjáról kiderült, külföldön van. A tárgyalás május elején folytatódik. (D. Z.)

Tétényi oszlatna
Esztergom független polgármestere a fideszes többségű képviselő-testület feloszlatását kéri az Országgyűléstől. Tétényi Éva az erről szóló nyílt levelet – helyiek kíséretében – gyalog viszi a Parlamentig, a menet április 8-án éjjel indul. (MTI)

Korrekció
Granasztói György, a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője pénteki cikkünkben (A Corvin-lánc visszatér) megjelent nyilatkozatát korrigálja. Nemeskürty István irodalomtörténész professzor természetesen továbbra is elnöke a Magyar Corvin-lánc Testületnek. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.