Röviden

MTI
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyezermilliárd dolláros terv
Washington. Barack Obama amerikai elnök szerdán a George Washington Egyetemen felvázolta az államadósság csökkentését célzó tervét. Obama azt javasolta, hogy 2023-ig négybillió dollárral csökkentsék a költségvetés hiányát, és emeljék meg a leggazdagabbak adóit. Az elnök célja, hogy a költségvetési hiány mértéke GDP-arányosan 2,5 százalékra csökkenjen 2015-re. (MTI)

New York-i eskütétel
New York. Tizenöten tették le szerdán a magyar állampolgársági esküt New Yorkban. Az egyesült államokbeli első csoportos honosítás legifjabb alanya 11, a legidősebb pedig 104 éves volt. „Reméljük, hogy még nagyon sok eskütétel fog következni, hiszen egyre többen kérik az állampolgárságot” – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára. (MTI)

Bosznia-Hercegovina elnöke Budapesten
Budapest. Schmitt Pál köztársasági elnök meghívására tegnap kétnapos hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Bosznia-Hercegovina soros elnöke. Nebojsa Radmanovicot ünnepélyes katonai tiszteletadással fogadták a budavári Szent György téren, délután koszorút helyezett el a Hősök terén. Ma Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével folytat megbeszélést. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.