Röviden

MTI
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetőket öltek meg Szíriában
Damaszkusz. Demokráciakövetelő tüntetések robbantak ki a pénteki muzulmán nagyimát követően több szíriai városban, elutasítva Bassár el-Aszad elnöknek két nappal korábban a korlátozott reformokra tett ígéretét. Szemtanúk szerint Damaszkusz egyik déli elővárosában négy tüntetőt megöltek a rendfenntartók. (MTI)

Tízezrek tiltakoztak Jemenben
Szanaa. Több tízezren tüntettek tegnap a jemeni fővárosban, Szanaában Ali Abdalláh Száleh elnök mellett és ellen egyaránt. A biztonsági erők és a hadsereg a két tábor összecsapásától tartva minden korábbinál nagyobb erőket vonultatott fel. Száleh jelezte, hogy egyelőre nem kíván lemondani. (MTI)

Afgán vérfürdő
Kabul. Tizenkét embert, közöttük nyolc külföldi alkalmazottat öltek meg a helyi ENSZ-kirendeltségre támadó tüntetők pénteken az észak-afganisztáni Mazari-Sarif városban. A tüntetők bosszúból támadtak az ENSZ-kirendeltségre, amiért az Egyesült Államokban egy lelkipásztor elégette a Korán egyik példányát. (MTI)

Japán tankönyvek miatt mérges Tajvan
Tajpej. Peking tiltakozását követően tegnap Tajpej is hivatalosan kifejezte elégedetlenségét Tokiónál, amiért új japán tankönyvek a Kelet-kínai-tenger vitatott hovatartozású szigetcsoportját japán területként tüntetik fel. Tajvan és Kína is saját területrészének tekinti a Tiaojü-szigeteket. (MTI)

India nem segít tovább Iránnak
Újdelhi. India betiltotta az olyan árukkal és technológiákkal való kereskedelmet Iránnal, amelyek hozzásegíthetik a perzsa államot atomprogramjának fejlesztéséhez. Újdelhi az ENSZ Biztonsági Tanácsának Irán atomprogramjára vonatkozó határozatának tesz eleget. India baráti kapcsolatokat ápol Teheránnal, de ügyel arra, hogy ne rontsa kapcsolatait Washingtonnal. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.