Röviden

MN
2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkotóház maradhat a Tűzraktér
A terézvárosi önkormányzat döntése értelmében a kerület is alkotóházat működtetne a Tűzraktérnek otthont adó Hegedű utca 3. szám alatti épületben. Erről a részletes koncepció kidolgozását követően dönt majd a következő képviselő- testületi ülés, Cake Baly Olivio LMP-s képviselő indítványára pedig megvizsgálják a Tűzrakteret üzemeltető Art-Sector Alapítvány ajánlatát, és annak fényében határoznak az épület további használatáról. (MTI)

Táncszínház és siófoki tavasz
Az egyik legismertebb romantikus balett, a Giselle előadásával kezdődik holnap a Siófoki Tavaszi Fesztivál. A Pécsi Balett darabjában Nagy Írisz, Koncz Péter és a Kossuth-díjas Uhrik Dóra játssza a főbb szerepeket. Április 15-én gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozóra várják az érdeklődőket, 23-án pedig megrendezik az I. Sió-kupa Országos Táncművészeti Fesztivált. Erre néptánc- és moderntánc-csoportokat vár a Siófoki Kulturális Központ. A fesztivál befejezéseként április 29-én a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház előadásában láthatják a nézők Maurice Ravel Boleróját. A város fesztiválprogramjából kiemelkedik Teleki Miklós orgonaművész Liszt-koncertje és Gera Katalin szobrász kiállítása is. (G. J. A.)

Elhunyt Szikossy Ferenc
Életének 74. évében elhunyt Szikossy Ferenc muzeológus, történész, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese. Munkássága során elévülhetetlen érdemeket szerzett a történeti múzeumok korszerű gyűjteményi szerkezetének kialakításában, a történeti muzeológia, mint önálló tudományág kifejlesztésében, az aktív, tárgycentrikus gyűjtési módszerek elterjesztésében. Számos publikációja jelent meg, rendezőként, társszervezőként emlékezetes kiállítások, sikeres tárlatok megvalósításában vett részt. Egyik legfontosabb közreműködője volt a múzeumépület tizenkét éven át tartó rekonstrukciójának. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.