Röviden

MTI
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félmilliárdos adócsalás
Ötszázmillió forintos adócsalásra bukkantak a pénzügyi nyomozók egy Pest megyei vállalkozásnál. A cég 2008-ban két hónapig szélvédőmosó folyadékot szállított Szlovákiába, majd fiktív papírokkal visszahozta hazánkba az árut, s az ügyletekről hamis áfabevallásokat készített. A nyomozók tíz helyszínre szálltak ki, lefoglalták a vállalkozás árukészletét, autóit, zárolták a számláját, így megtérülhet a kár. (MTI)

Drágul a kenyér
A liszt árának emelkedése miatt a kenyér kilónkénti árát átlagosan nyolc forinttal emelik a pékségek április elején – közölte tegnap Varga László. A Magyar Pékszövetség elnöke szerint a kereskedők várhatóan településenként eltérően, 280–329 forint közötti áron adnak majd egy kilogramm kenyeret. Varga László elmondta: a liszt ára 38 százalékot képvisel a kenyér előállítási költségében, de a többi alapanyagár emelkedése is kedvezőtlenül hat jövedelmezőségükre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.