Röviden

MN
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó kiesett
Az 55 kg-ban szereplő Szabó Emese a negyeddöntőben vereséget szenvedett, s kiesett a dortmundi birkózó Európa-bajnokságon. Az egy kategóriával lejjebb Eb-ezüstérmes magyar versenyző előbb legyőzte a vb-5. spanyol Ramist, majd kikapott kétszeres junior Eb-aranyérmes orosz Gurovától. Ezt követően még a vigaszági szereplésben reménykedhetett, ám Gurova kikapott az elődöntőben, így Szabó búcsúzott a kontinensviadaltól. (MTI)

Soproni előny
A női kosárlabda-bajnokság elődöntőjében, az első mérkőzésen: Sopron–Szeged 83-58.
Az 5–8. helyért, 1. mérkőzés: FTC–Baja 87-72. A párharcok az egyik fél két győzelméig tartanak. (MTI)

Alakul a döntő
A Kecskemét és a Kaposvár is begyűjtötte a második győzelmét – a Dunaferr, illetve a Kazincbarcika ellen –, így egyetlen sikerre van attól, hogy bejusson a férfi röplabda Extraliga döntőjébe. (MTI)

Polgár menetel
Polgár Judit tegnap sötéttel legyőzte a román Lupulescut a franciaországi Aix-les-Bains-ben zajló nyílt sakk Európa-bajnokság 9. fordulójában, s hármas győzelmi sorozatának köszönhetően 7 ponttal jelenleg holtversenyben első. Nyert Balogh Csaba (5,5 pontja van) és Rapport Richárd (5) is. (MN)

Fehérvári S. O. S.
Kritikus anyagi helyzetük miatt sürgős segélyt kér Székesfehérvár önkormányzatától a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-, az Alcoa FKC-RightPhone női kézilabda- és az Albacomp kosárlabda-szakosztálya. Bajban van a Dunaferr férfi kézilabdacsapata is, ezért az NB I/B-ben szereplő gárdáját visszaléptette a bajnokságtól. (MN)

Rg az MTK-ban
Új taggal, a ritmikusgimnasztika- szakosztállyal bővült az idén 123 éves MTK. (MTI)

Puskásra emlékeznek
Születésének 84. évfordulóján hagyományosan koszorúzással emlékeznek meg Puskás Ferencről, az Aranycsapat játékosáról. A Szent István-bazilika altemplomában található díszsírhelyénél a mai koszorúzáson várhatóan jelen lesz Emilio Butragueno, Puskás egykori csapata, a Real Madrid korábbi kiváló csatára, jelenlegi nemzetközi igazgatója is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.