Röviden

MTI
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínát aggasztják az amerikaiak
Peking. Kínának Ázsia és a csendes-óceáni térség növekvő instabilitásával kell szembenéznie, ráadásul az Egyesült Államok egyre jobban kiterjeszti befolyását a kontinensen, ami aggasztó, mindazonáltal Peking és Washington katonai kapcsolatai a kölcsönös tiszteleten alapulnak – ez olvasható ki a Kína nemzetvédelme 2010 című, tegnap kiadott fehér könyvből. (MTI)

Újabb merénylet Pakisztánban
Pesavar. Út szélén elhelyezett pokolgép robbant fel egy tekintélyes iszlamista vezetőt szállító konvoj mellett tegnap Pakisztánban. A támadásnak kilenc halottja van. Fazlur Rehman, a Dzsamiat Ulema-e-Iszlám párt vezetője a történtek után elmondta, hogy neki nem esett baja. (MTI)

Izraeli térkép libanoni bunkerekről
Jeruzsálem. Az izraeli hadsereg megjelentetett egy térképet, amelyen a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet csaknem ezer dél-libanoni föld alatti bunkere, fegyverraktára és megfigyelőállása van feltüntetve. Sok közülük a Litáni folyótól délre található, ahol a Hezbollah nem tarthat fegyvereket a 2006-os, Izraellel vívott véres háborút lezáró, ENSZ által ellenőrzött tűzszüneti megállapodás értelmében. (MTI)

Kivárnak a jelöléssel a republikánusok
Washington. Mivel nem jelentették be hivatalosan indulási szándékukat, elhalasztották a republikánus elnökaspiránsok május 2-ra tervezett első nyilvános vitáját, amelyet az NBC News, a Politico webnapilap és a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány szervezett volna. Eddig csak Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzó jelentette be, hogy létrehozza az elnökjelöltségének fogadtatását kipuhatoló bizottságát. (MTI)

Elefántcsontpart fordulat előtt
Abidjan. Dezertált és politikai menedéket kért a Dél-afrikai Köztársaságtól az elefántcsontparti hadsereg vezérkari főnöke Philippe Mangou, miután az ENSZ BT szankciókat fogadott el Laurent Gbagbo volt
elnök ellen, a megválasztott és nemzetközileg elismert államfő, Alassane Ouattara erői
pedig megkezdték a főváros, Abidjan bekerítését. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.