Röviden

MTI
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikkasztás gyanúja az ITD Hungarynél
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ITD Hungary Zrt.-nél. Az állami tulajdonban lévő cég ügyében névtelen feljelentés alapján indult nyomozás. A vád szerint az ITD tavaly 189 millió forintot kapott a Magyar Államkincstártól jutalmak kifizetésére, de ezt az összeget a cég vezetői másra használták fel. (MTI)

Egyetértés kohéziós ügyekben
Konszenzus van kialakulóban az unió kohéziós politikáját érintően a féléves elnökség végére – jelentette ki tegnap Fellegi Tamás fejlesztési miniszter a témában tartott konferencia szünetében. A lemaradó tagországok fejlődését támogató politikának a jövőben a gazdasági növekedést, a munkahelyteremtést, a versenyképességet kell szolgálnia, mert enélkül csökkenne a közösség versenyképessége. A miniszter kiemelte, még az EU költségvetési vitája előtt pontot kell tenni az egyeztetések végére. (MTI)

Kínában megszűnt a multikedvezmény
Harminc év után tavaly decemberben megszüntették a külföldi cégek hazaiakkal szemben élvezett adókedvezményét Kínában. Bár sokan tartottak a nemzetközi társaságok kivonulásától, ezek mégis növelték termelésüket a távol-keleti országban, s a tendencia a felmérések szerint a jövőben sem törik meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.