Röviden

MN
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százmilliárd buszokra
Akár több mint százmilliárd forintért venne új villamosokat és trolikat uniós forrásból a BKV. A cég tervei szerint 2015-től Combino hosszúságú, új járművek állhatnak forgalomba mindenekelőtt az 1-es villamos vonalán. Hat másik vonalon rövidebb, de szintén alacsony padlós, új szerelvények közlekednének. Forgalomba állhat száz új trolibusz is. (MTI)

Nem egyesülhet az Axel és a Ringier
Nem adott hatósági hozzájárulást a médiatanács az Axel Springer és a Ringier kiadóvállalat egyesüléséhez, mondván, a fúzió egyértelműen és jelentősen veszélyeztetné a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését. A médiatanács a bírálat során többek között a véleménybefolyásolási képességet, a tulajdoni koncentráció mértékét, a keresztolvasottsági adatokat, illetve a nyomtatott sajtótermékek helyettesíthetőségének jellemzőit elemezte. (MTI)

Kormánypárti népszerűségvesztés
Újabb öt százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége a szavazókorú népesség körében – derült ki a Medián tegnap a HVG-ben közzétett felméréséből. A pártot nem választók aránya közben 40 százalékra emelkedett, 45-ről 42 százalékra csökkent viszont azok aránya, akik ha ma lennének a választások, biztosan elmennének szavazni. (MN)

Az időjárási adatok közérdekűek
Jóri András (képünkön) adatvédelmi biztos szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat által rögzített csapadékadatok, a radarképek, az időjárási riasztások közérdekű adatok. Ezért szolgáltatásukért csak a folyamatos lehívásukat lehetővé tevő infrastruktúra használatának költségét számolhatja fel a szolgálat. (MTI)

Megindultak a kifizetések
Több mint egymilliárd forint támogatás kifizetése folyamatban van az innovációs alapból – jelentette be Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. A mintegy 2,6 milliárd forintos kifizetetlen állományból az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram (OTKA) által kezelt érvényes pályázatok esetében 553 millió kifizetését elindították, ami a kifizethetőnek minősített kötelezettségvállalások 85 százaléka. (MTI)

Lemondott az alpolgármester
Lemondott alpolgármesteri tisztségéről Tóth László, Dunaújváros alpolgármestere. A képviselő-testülethez és a fideszes polgármesterhez címzett nyílt levelében azt írja, személyét érintő, súlyos bizalmatlanságot, kirekesztést tapasztalt, ami lehetetlenné teszi tisztségének ellátását. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.