Röviden

MTI
2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komárom felkarolja a kis cégeket
A komáromi önkormányzat ötvenmillió forint támogatást ad át a Komárom-Esztergom Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, amelyből az alapítvány helyi kisvállalkozások pályázati önerejét biztosítja, valamint számukra tanácsadást nyújt és képzéseket tart. Komárom a hasonló nagyságú városokhoz hasonlítva az országban a legnagyobb összeggel támogatja kisvállalkozásait, ezzel helyi szinten segíti elő a munkahelyteremtést – mondta Molnár Attila, a város polgármestere. (MTI)

PSZÁF-irodák nyílnak vidéken
Nyolc vidéki városban – Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen – nyílnak a fogyasztók számára ingyenesen elérhető tanácsadói irodák áprilisban – közölte tegnap Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke a hajdúsági városban lévő iroda átadóján. Tegnap a debreceni mellett az egri irodát is átadták és húsvétig a többi is felkészül a nyitásra. Szász Károly hozzátette: évente kétszázezer pénzügyi panasz keletkezik az országban. Az országos hálózat célja, hogy a szakszerű pénzügyi tanácsadás ne csak Budapesten valósuljon meg. (MTI)

Szívesen látjuk az orosz tőkét
A legnagyobb nehézséget a lezáratlan energetikai kérdések jelentik a magyar–orosz kapcsolatokban, amelyeket nem a jelenlegi kormány idézett elő – mondta Keskeny Ernő, a Külügyminisztérium FÁK-államokkal kapcsolatos külpolitikai stratégiáért felelős miniszteri biztosa. Hozzátette, nincs fóbiája az orosz tőkével szemben, amelyet szívesen látnak Magyarországon, ha működése átlátható, és megfelel a hazai és az uniós előírásoknak. Arra is kitért, hogy a kétoldalú gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokban nincs szükség árfelhajtó közvetítőkre. (MTI)

Nem egységes az uniós piac
Egyetértett az Európai Parlament a Strasbourgban elfogadott jelentéseiben azzal, hogy új lendületet kell adni az unió belső piaci egységesedésének, mert az kedvező változásokat mozdíthat elő a lakosság mindennapi életében is. Az EU intézményei jelenleg dolgoznak azon az intézkedéscsomagon, amelynek célja, hogy húsz évvel az egységes piac kiépítésének elindítása után kiteljesítse a működését. (MTI)

Ön is csökkentheti az államadósságot!
A kormány szerdai ülésén egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az Összefogás az államadósság ellen nevet viselő alapot – jelentette be Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője a kabinet tegnapi ülése után közölte: az alapot egymillió forint induló tőkével Rédly Elemér győri katolikus plébános indítja. Az alapba azok a vállalatok és magánszemélyek is befizethetnek, akik fontosnak tartják az álladósság elleni harcot. Az alapba befizetett pénz a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerül. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.