Röviden

MN
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar filmszatírák Párizsban
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg a Magyar filmszatírák című fesztivált Párizsban. Az április 11-ig tartó mustrán 14 magyar filmet vetítenek, többek között Bacsó Péter A tanú, Fábri Zoltán Tóték, Sándor Pál Régi idők focija, valamint Keleti Márton A tizedes meg a többiek című alkotását. (T. G.)

Konferencia a Duna-stratégiáról
Az Európai Fesztiválszövetség éves találkozójával egybekötve az uniós országok kulturális együttműködésének lehetőségeiről tanácskoznak ma külföldi és magyar szakemberek a Művészetek Palotájában. A konferencián a Duna-stratégia is fókuszba kerül. (T. G.)

Gazdátlan ingatlan lett a Tűzraktér
Nem érkezett pályázat a VI. kerületi önkormányzat ingatlanhasznosítási felhívására, de a Tűzraktér épületét ma reggel tíz órára ki kell üríteni. Mivel pályázó és érdeklődő sem volt az ingatlanra, a korábbi üzemeltetők közleményük szerint úgy érzik, a kiürítésére vonatkozó felszólítás nem üzleti indokokkal történik. Tudatták: korábban leadták a komoly anyagi vállalásokat tartalmazó gazdálkodási tervüket. (MN)

Elhunyt Payer András
Életének 70. évében elhunyt Payer András énekes, zeneszerző, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Ma is népszerű dalai mellett számos színdarabhoz írt zenét. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.