Röviden

MN
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iskola
Grimm
Idén 72 éves a legidősebb felvételiző, a reménybeli diák a szegedi egyetemen szeretne fizika szakra járni. No igen, a Senecának tulajdonított mondás szerint „Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk”.

Postásra támadtak
Megtámadtak egy postást tegnap a szombathelyi Bem József utca egyik házában. A két tettes bántalmazta a kézbesítőt, de a táskáját végül nem tudta elvinni. (MTI)

Erdélyi kokainfogás
Százötven kiló kokaint foglalt le a rendőrség tegnap az erdélyi Szaploncán. A Bolíviából származó drogra egy raktárban bukkantak rá, a helyiség tulajdonosa egy olasz állampolgárságú vállalkozó, aki egy faanyagot tartalmazó konténerben szállíttatta be Romániába a drogot Konstanca kikötőjén át. Az olasz férfit és három társát letartóztatták. (R. Sz.)

Teleki Pál-emlékest
Hazánk egykori miniszterelnökére, Teleki Pálra emlékezik ma 17 órától a Kölcsey Kör a Polgárok Házában (Bp. VIII. kerület, Visi Imre utca 6.). Beszédet mond Bakos István művelődéskutató, Bíró Zoltán irodalomtörténész, Csirpák Lili történész, Horváth János országgyűlési képviselő, Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök és L. Simon László író, a kulturális és sajtóbizottság elnöke. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.