Röviden

MN
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drágulhat a benzin
Emelkedett a héten a benzin forintban mért jegyzésára, így valószínű, hogy szerdán a hazai kutakon is drágább lesz az üzemanyag. A gázolaj ára viszont kismértékben csökkent, így a dízelesek várhatóan fellélegezhetnek. A Portfolio.hu szerint az utóbbi napokban 2,5 százalékkal emelkedett a benzin és 0,4 százalékkal a gázolaj átlagára. (MN)

Olasz nem a privatizációra
Az olasz kormány állami pénzügyi alap létrehozatalát tervezi, hogy megvédje a stratégiailag fontos vállalatokat az ellenséges külföldi felvásárlástól. A pénzügyminiszter szerint a vagyonalap hasonló lesz a Franciaországban e céllal létrehozott befektetési alaphoz. (MTI)

NFH-kifogások
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) 426 esetben öszszesen mintegy 23 millió forint bírságot szabott ki tavaly a szavatossággal, jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások és a vásárlók könyvébe írt bejegyzések intézésének vizsgálata során. A jótállási jegyek tartalmát 227 esetben nézték meg, és 137-nél szabálytalanságot tártak fel. (B. P.)

Alkudozna Írország
Az ír pénzügyminiszter az országának nyújtott 85 milliárd eurós hitelcsomag kamatának csökkentését szeretné elérni az uniós pénzügyminiszterek csütörtökön kezdődő magyarországi tanácskozásán – idézett dublini forrásokat az Irish Times hét végi számában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.