Röviden

MTI
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választás
Szervezési problémák miatt egy héttel elhalasztották a parlamenti választásokat Nigériában, ahol a voksolások tisztaságát folyamatosan megkérdőjelezik. Valószínűleg a bérszavazókat szállító buszok késhettek, de egy ekkora országban ez nem meglepő.

Megfulladt egy tiszadobi kislány
Fulladás okozhatta egy négyéves kislány halálát tegnap Tiszadobon. A gyermek rosszullétéről a családtagok értesítették a mentőket, kiérkezésükig a szülők telefonon kaptak segítséget a kicsi újraélesztéséhez. A házhoz esetkocsi és mentőhelikopter is érkezett, de már nem tudták megmenteni a gyermek életét. Az eset körülményeinek tisztázására a rendőrség eljárást indított. (MTI)

Motoros balesetek
A helyszínen meghalt az a kiskunhalasi motoros, aki megelőzött egy kamiont, majd szalagkorlátnak ütközött szombaton az M5-ös autópályán, a szatymazi pihenő előtt. Visegrádon, a fellegvárhoz vezető úton nyolcméteres szakadékba zuhant tegnap egy motoros, könnyebben megsérült. Baracskán háza udvarán ülő nőt gázolt el egy 28 éves férfi tegnap, mindketten súlyosan megsérültek.
A motoros a földúton haladt, amikor járművét megdobhatta egy bucka, a vezető elvesztette uralmát a járműve fölött, a motor több kerítést is áttört. (MTI)

Mobiltilalom a brit iskolákban
Kitiltja a brit kormány a mobiltelefonokat az iskolai tantermekből szeptembertől, mert diákklikkek mind gyakrabban azért vernek meg vagy hoznak megalázó helyzetbe diáktársakat vagy éppen tanárokat, hogy ezt mobiljaikkal lefilmezzék, és a felvételt feltegyék az internetre. A felmérések szerint a brit iskolások 40 százaléka szenvedett már el ilyen jellegű lelki terrort. (MTI)

Kisiklott és ütközött a villamos
Budapesten kisiklott és még két másik villamossal ütközött egy műszaki hibás 3-as villamos tegnap este a Nagy Lajos király útja és az Erzsébet királyné útja között. Senki nem sérült meg. A BKV fődiszpécsere elmondta: még vizsgálják a történtek okát, a műszaki hibás szerelvényt elvontatták. A baleset miatt a Mexikói út és a Bosnyák tér között pótlóbuszok jártak. (MTI)

Bemutatták az új mentőhajót
Megkezdi első teljes szezonját a balatoni vízi rendészet új mentőhajója, amelyet Horváth László alezredes, kapitányságvezető mutatott be a szakembereknek és az újságíróknak. A nyolc méter hosszú, három méter széles és huszonkét személy egyidejű mentésére alkalmas Zodiac 20 Mant a múlt év májusában, a Balatonra rátörő Zsófia- és Angéla-ciklon során tesztelték. (G. J. A.)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 24, 29, 53, 71, 72. Joker: 535 113. Hatos lottó:10, 12, 24, 29, 33, 45. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.