Röviden

MTI
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zapatero befejezi
Madrid. A spanyol szocialista kormányfő, José Luis Rodríguez Zapatero szombaton jelentette be pártja előtt, hogy jövőre nem indul az általános választásokon. Az utódlási harc már másfél éve tart, és egyelőre ketten a legesélyesebbek, Alfredo Pérez Rubalcaba belügyminiszter, illetve a katalán Carme Chacón, a védelmi tárca vezetője. (S. T.)

Orosz rendelet
Moszkva. Dmitrij Medvegyev orosz államfő szombaton rendeletet adott ki, amelynek értelmében a kormány tagjainak távozniuk kell azon részvénytársaságok igazgatótanácsából, amelyekben résztulajdonos az állam, a kormánynak pedig gondoskodnia kell arról, hogy a kormánytagok helyére lépők október 1-jéig bekerüljenek az igazgatótanácsokba. Követeléseit a kormány bírálataként értékelték megfigyelők. (MTI)

Szavazó kazahok
Asztana. Az exit poll eredmények szerint 94,82 százalékkal az eddigi elnök, Nurszultan Nazarbajev nyerte meg a tegnap rendezett kazah elnökválasztást. Rajta kívül még három jelölt indult, egyikük maga is a hivatalban lévő elnökre adta voksát. Nazarbajev nemrég közölte, hogy ameddig egészsége engedi, kész a hatalomban maradni. A részvételi arány 89,9 százalékos volt. (MTI)

Jemeni vérfürdő
Taizz. Belelőtt az Ali Abdalláh Száleh elnök távozását követelő tüntető tömegbe tegnap a jemeni rendőrség a fővárostól délre fekvő Taizz városában. Egyes hírek szerint egy ember életét vesztette, és több százan megsebesültek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.