Röviden

MN
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félbeszakadt a családi nap
Az európai népesedési és családügyi hét zárórendezvényét tartották szombaton a Millenárison. Bár a rendezvény estig koncertekkel, színielőadásokkal, játszóházzal és kiállításokkal várta a látogatókat, bombariadó miatt az esemény elmaradt. Soltész Miklós ennek kapcsán a Hír TV-nek azt mondta: kezdeményezi majd a törvények szigorítását, hogy „az ilyen betelefonálók” ne úszhassák meg enyhe büntetéssel. (MN)

Zsidók kérése Orbán Viktorhoz
Orbán Viktor hivatalában fogadta az Európai Zsidó Kongresszus vezetőit, akik Budapesten tartják tanácskozásukat. A találkozón külön hangsúlyt kapott az unió és a vallási közösségek közötti párbeszéd fontossága. A kongresszus vezetői arra kérték az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnökét: továbbra is járuljon hozzá ezen párbeszéd erősítéséhez. (MTI)

Bizalmatlanok
Ellentmondásosnak és pontatlannak tartják a vádiratot a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi áldozatainak családtagjai, ezért nem bíznak az igazságszolgáltatásban. Szerintük még vannak szabadlábon olyanok, akiknek közük van a támadáshoz. (MTI)

Hangfelvétel kérdőjelekkel
Egy hódmezővásárhelyi hirdetési újságban egész oldalas hirdetésben jelent meg három férfi neve, fényképe, címe és telefonszáma, mert a szöveg szerint ők hozták nyilvánosságra Lázár János szegényekről szóló beszédének hangfelvételét. A hirdetés aláírása szerint azt a hódmezővásárhelyi Fidesz adta fel. (MTI)

Mégsem szigorítanak
Visszavonatja az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azokat az intézkedéseket, amelyek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) gazdálkodását szigorították volna. Az ORFK közölte: rossz induló adatokból hibás következtetéseket vont le a PMRFK gazdálkodásáért felelős szerve, így téves volt a megyei főkapitány jelentős szigorításokat tartalmazó körlevele. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.