Röviden

MTI
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bajban a harkányi fürdő
Csőd közeli helyzetbe került a Harkányi Gyógyfürdő Zrt., s csak a hitelezőkön múlik a cég felszámolásának megindítása – írta az Új Dunántúli Napló. A lap értesülései szerint a Baranya megye legnagyobb fürdőlétesítményét üzemeltető, városi többségi tulajdonú cég gazdálkodási nehézségei főként abból adódnak, hogy több tételben kölcsönt nyújtott az önkormányzatnak. A kintlévőség
összege ma már 350 millió forint, a fizetési határidő tavaly decemberben lejárt. (MTI)

Ismét megrongált vereckei emlékmű
Kárpátalján a napokban ismét meggyalázták és tovább rongálták a vereckei magyar honfoglalási emlékművet, amelyre ezúttal fehér festékkel önkényuralmi jelképeket mázoltak. A Vereckei-szorosban álló magyar emlékjel – másfél hónapon belül második – megszentségtelenítését elsőként a helyszínre látogató magyarországi turistacsoport tagjai észlelték. (MTI)

Pakisztáni merénylet
Egy közép-pakisztáni szúfi szentélynél elkövetett öngyilkos merényletekben legalább negyvenen vesztették élüket vasárnap. A Dera Gázihán város közelében lévő szentély mauzóleuma belső udvarában feltehetőleg két robbantás történt. A Reuters brit hírügynökségnek egy tálib szóvivő elmondta, hogy tagjaik követték el az öngyilkos merényleteket és 41-re tette a halottak és 65-re a sérültek számát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.