Röviden

Munkatársainktól
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növelik Széchenyi falujának vonzerejét
Nagycenknek, Széchenyi István faluja turisztikai vonzerejét növelik több mint 233,5 millió forintos beruházással. Az átfogó fejlesztés megvalósítására alakult konzorcium 185 millió forintot nyert el a Nyugat-dunántúli operatív program pályázatán. A beruházás során elvégzik a Széchenyi István útmutatásai szerint Ybl Miklós tervezte Szent István- plébániatemplom külső felújítását. A plébánia udvarán gyerekeknek kalandparkot alakítanak ki olyan játékokkal, amelyek a Lánchíd építőjének, a Magyar Tudományos Akadémia megalapítójának emlékét idézik. Megújul a Széchenyi Múzeumvasút, a Fertőboz és a nagycenki Széchenyi-kastély között közlekedő kisvasutat az idei tavaszi idényben először szombaton indították. (A. A.)

Könyvadomány Bácsgyulafalvának
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat több mint két és fél ezer kötetből álló könyvadományt juttatott el a közelmúltban a vajdasági Bácsgyulafalvára, a Petőfi Sándor
Magyar Művelődési Egyesület kezelésében működő települési könyvtárnak. A kétezer lelkes, kétharmad részben magyarlakta Bácsgyulafalvára a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet javaslata alapján esett a választás. A település könyvtárának ötezer kötetet számláló könyvállománya már elöregedett, és anyagiak híján nagyon ritkán nyílik lehetőség újabb kötetek beszerzésére. (Sz. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.