Sikert aratott a minőségi magyar kaviár

Pár éve még furcsán néztek egy vésztői vállalkozóra, aki fejébe vette, hogy a Dél-Alföldön tokhalakat tenyészt, ikrájukból pedig kaviárt állít elő.

Velkei Tamás
2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára több csarnokban növekednek a ritka halak, Számfira György folyamatosan bővülő vállalkozása már a gasztronómia őshazájába, Franciaországba is exportál kaviárt, a cég pedig hatszor annyi megrendelést kap, mint amennyit ki tud elégíteni.
Hogy a növekvő kereslet se okozzon gondot, a Silver Fish Kft. hamarosan új egységeket épít. Külföldi befektetők is kapacitásbővítési ajánlatokkal bombázzák a tulajdonost, aki azonban nem hajlandó lemondani vállalkozásáról, sőt füstölt halhússal is kísérletezik, és már tervezi az új csemege piacra vezetését. Teheti, hisz a halak a föld mélyéből feltörő, tiszta termálvízben nevelkednek, így sem a húsuk, sem az ikráikból készülő kaviár nem iszapízű.

Riport az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.