Sorozatgyilkos járja New York partjait

Vélhetőleg sorozatgyilkos ölt meg nyolc embert New York közelében. Öt holttestet már korábban megtaláltak egy partszakaszon, három ember maradványait pedig hétfőn lelték meg a rendőrök.

Hírösszefoglaló
2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb három holttestet találtak – helyi idő szerint – hétfőn a rendőrök New York City közelében, Gilgo Beachen, egy elhagyatott tengerparti részen, ahonnan már összesen nyolc ember maradványai kerültek elő az út menti bozótosból.
Az első négy holttestet még tavaly decemberben találták meg a közelben. Fogazatuk és DNS-mintáik alapján egy hónap alatt sikerült azonosítani őket, mindannyian nők voltak és prostituáltként dolgoztak – emlékeztetett az ABC News. Az ötödik ember maradványait múlt héten találták meg a bozótosban, azonosítására még heteket kell várni. A hétfőn meglelt három test körülbelül egy mérföldre volt attól a helytől, ahol az első maradványok előkerültek – közölte a Suffolk megyei rendőrség. A múlt heti felfedezés után a járőrök gyalog és helikopterekkel kutatták át a környéket. Nyomkövető kutyákat a szúrós bozótban nem használhattak. A mérgesszömörce-bokrok okozta allergiás reakciók miatt húsz rendőr szorult orvosi kezelésre. Végül hétfőn egy tűzoltóutó létrájáról körülnéző egyenruhás látta meg a holttesteket, és tegnap kiterjesztették a kutatást.
A nyomozók időközben folytatják a New Jerseyből származó Shannan Gilbert maradványainak keresését is. A prostituáltként dolgozó nőt tavaly májusban látták a közeli Oak Beachen, ahol az interneten megismert ügyfelével találkozott. Egy helybéli azt mondta a nyomozóknak, hogy egy nő, aki talán Shannan Gilbert lehetett, egy hajnali órán kopogtatott az ajtaján, és segítséget kért, azután pedig elmenekült. Az eset érdekessége, hogy az első négy holttestet a Gilbert utáni keresés közben, véletlenül találták meg. A nyomozók úgy vélik, ha a hétfőn előkerült három holttest egyike sem Shannan Gilbert, akkor ő lehet a kilencedik áldozat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.