Sorrendben hetedik győri kupasiker

Munkatársunktól
2011. 04. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen szinte mindenki úgy kalkulált, hogy a női kézilabda Duna Takarék Magyar Kupa négyes döntőjében két éles meccs várható; az a kettő, amelyen nem játszik a Győri Audi ETO KC. Amely az előző hat MK-kiírást az élen zárta, hetedjére ráadásul ismét otthonában próbálkozott. Szombatra be is vált a számítás: az első elődöntőben a DVSC és a Vác 28-28-as döntetlenig gyötörte egymást, majd büntetőpárbajban a debreceniek kerekedtek felül, a második felvonásban aztán az ETO takarékon is elintézte 35-26-ra az Alcoát. A fehérváriak a tegnapi bronzmeccsen 27-24-gyel és éremmel vigasztalódtak, legtöbben mégis a vesztes váciak mesterét, Németh Andrást faggatták a közeljövőről. A zuhanyhíradó szerint visszatér az osztrák Hypóhoz, viszi magával Temes Bernadettet, és Südstadtba tart szinte a komplett brazil válogatott is; Vácra, Németh helyére pedig Ökrös Csaba, mert ha Kánaán nem is lesz, szolid első osztályú költségvetés igen. Németh minderre még csak annyiban reagált: végleges döntés nincs, számos variáció ellenben igen.
A végleges döntés az MK-fináléban is sokáig váratott magára, mert a DVSC nem érte be az áldozat szerepével. Szünetben még 14-12-re vezetett, ám a 40. percben a Győr lépett meg kettővel, és végül 29-21-re győzött, így sorrendben hetedik kupasikerét ünnepelhette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.