Svasznek és Fekete is kimaradt a keretből

Munkatársunktól
2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya további türelmet kért végleges kerete kihirdetéséhez. Igaz, tegnap még nem sürgette az idő, hivatalosan a nemzetközi szövetségnek csak szombaton kell leadni a világbajnokságra nevezendő huszonkét játékos listáját. Sator tegnap egy-egy kapus (Bálizs Bence), hátvéd (Svasznek Bence) és csatár (Fekete Dániel) kirostálásával huszonnégy főig jutott, de már ezen döntése is tartogatott meglepetést. Bálizsnak ugyan már az is megtiszteltetés, hogy a kapitány rangsorában ő a harmadik számú hálóőr, ám Svasznek és Fekete egyaránt szapporói „hős”. Különösen az előbbi kiesése váratlan, hiszen bekkek terén nem áll túl jól a szénánk, s előzetesen a miskolci Láda Balázst, valamint a két dunaújvárosit, Hegyi Ádámot és Pozsgai Tamást is kevesen helyezték volna elé. Ted Sator még azért nem hozta nyilvánosságra a végleges névsort, mert friss honfitársunk, Ladislav Sikorcin sérüléssel bajlódik, s nem dőlt el, hogy részt vehet-e a vb-n. A kapitány szerint az idei magyar csapat erősebb a tavalyinál, s azt is elárulta, milyen szempontok szerint válogatta öszsze a játékosait:
– Tavaly centerposzton nagyon sebezhetők voltunk, Vas Márton volt az egyetlen, aki megfelelt a nemzetközi követelményeknek. Az idén mellette rendelkezésünkre áll Sikorcin, Bartalis, Holéczy, Nagy és Galanisz is, közülük kell négyet kiválasztani. Továbbá egy éve komoly gondot okozott, hogy Tokaji Viktor Nagy-Britannia ellen megsérült, s a Szlovénia elleni döntő ütközetben nem lehetett velünk. Szerencsére a fiatal hátvédeink rengeteget fejlődtek az eltelt egy évben.
Hogy ez mire lesz elegendő, azt nem tudjuk. Ám a több kérdésre is kitérő választ adó kapitány a tekintetben nem kertelt, hogy egyértelműen a feljutás a magyar válogatott célja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.